We kunnen spreken van een sjöt – down…….

We kunnen spreken van een sjöt – down…….

Beste sjötters
 
Zoals jullie ondertussen van mij gewend zijn, ook nu weer een mail van mij met de laatste informatie en gevolgen van de maatregelen die zijn genomen in de strijd tegen Corona (COVID-19)
 
Helaas maar begrijpelijk worden de maatregelen verlengd tot en met 28 april. De afgelopen week hebben jullie ongetwijfeld ook de berichten vanuit de schutterswereld gelezen in diverse media.
 
We kunnen spreken van een sjöt – down…….
 
Van de eerste 2 schuttersfeesten van dit jaar en het OLS weten we in ieder geval al zeker dat deze niet doorgaan.  Voor wat betreft het ZLF en de 2 schuttersfeesten die gepland staan in augustus en september, is het nog zeer onzeker of deze doorgaan. Vanuit de schuttersbond hebben we ondertussen een brief ontvangen waarin wij geïnformeerd worden dat er overleg is met de organiserende verenigingen en de schuttersbond over eventuele oplossingen.
 

 • Concreet betekend dit in ieder geval het volgende voor ons tot en met 28 april:
 • Geen repetities voor het korps
 • Geen oefenen voor het exercitie peloton
 • Geen oefenen schieten aan de Looiwinkelstraat
 • Geen koningsvogelschieten op 2e paasdag
 • Geen koningsdag activiteiten op 27 april
 • Geen groepsgesprekken met jullie sjötters (project van Harie)
 • Geen algemene leden vergadering
 • Geen bestuursvergaderingen
 • Jeugdleden krijgen waar mogelijk  online les
   

We moeten er sterk rekening mee houden dat we dit jaar geen schuttersfeesten zullen gaan beleven, het is voor de organiserende verenigingen momenteel heel moeilijk om alle voorbereidingen te organiseren en uit te voeren, nog maar te zwijgen over de grote economische en financiële gevolgen wat dit heeft voor veel (potentiële) sponsoren etc….........maar GEZONDHEID staat voorop! Op het moment dat wij vanuit de schuttersbond St. Gerardus en/of ZLF meer informatie hebben, zal ik deze vanzelfsprekend met jullie delen.
 
Hopend jullie voor nu voldoende geïnformeerd te hebben, en mochten jullie vragen hebben dan bel/app/mail mij gerust. Wij houden de adviezen vanuit de regering nauwlettend in de gaten en waar nodig stel ik jullie hiervan weer op de hoogte als dat een verandering voor onze schutterij betekend.

Als er vanuit jullie ideeën of andere leuke initiatieven zijn om nu de tijd om te krijgen of eventueel thuis al kunnen voorbereiden op de schuttersfeesten van 2021 die jullie willen delen met de sjötters, dan hoor ik dat graag. We kunnen nu alles gebruiken om de moed er met z’n allen in te houden en vooral positief te blijven en te blijven lachen Blijf gezond……..help elkaar waar het kan en nodig is!
 
En vergeet niet……
 
VEER ZEEN ST. LAOR !!