Koningsvogelschieten

Koningsvogelschieten

Banners

Maandag 22 april werd het traditioneel koningsvogelschieten gehouden, dit jaar op 2e paasdag.

 Allereerst werd de schuttersmis in de Heilige Laurentiuskerk bijgewoond en werden de overleden leden en ere-leden herdacht op het kerkhof waar de last post als eerbetoon werd gespeeld door klaroenblazer Frank Bouwens.

Vervolgens werd er door de schutters een lunch genuttigd waarbij natuurlijk de paaseitjes en paasbrood niet kon ontbreken. Volgens goed gebruik werd aansluitend de contributie betaald en werd de koning van het afgelopen jaar, Guillaume Wesselman en zijn koninging Simone op den Camp thuis bezocht.

Daarna werden de genodigden bij de kerk opgehaald en in stoet naar café 't Raodhoes getrokken om Guillaume en Simone te ontkronen waarna de strijd voor het koningschap onder een stralende zon kon losbarsten. Een spannende strijd die dit jaar extra spannend was, om koning te mogen zijn in dit bijzonder jubileumjaar met natuurlijk als hoogtepunt het feestweekend.

Uiteindelijk wist John Wachelder de koningsvogel naar beneden te schieten en mag zich jubileumkoning van St. Laurentius noemen.

Een prachtige dag, met fantastisch weer werd afgesloten met het afnemen van een defilé door de kersverse koning John Wachelder, waarna het nog tot in de late uurtjes gezellig was in café 't Raodhoes.       Meer foto's zie fotogalerij