Feestweekend Sjpas in Sjpaubik

Feestweekend Sjpas in Sjpaubik

Het was van 17 tot en met 19 mei groot feest in Spaubeek. 400 jaor St. Laor....Sjpas in Sjpaubik.

Het kinderschuttersfeest was een daverend succes met 90 kinderen die deel hebben genomen aan de optocht en de wedstrijden op de feestweide.....vervolgens de receptie en limburgse avond, die druk bezocht werd en vele bezoekers mochten genieten van limburgse artiesten. Tijdens deze receptie is de schutterij begiftigd met de KONINKLIJKE EREPENNING t.g.v. haar 400 jarig jubileum.....een fantastische start van het feestweekend !!!

 

 

]Zaterdagmiddag was er sjpas onger de baum voor verenigingen en clubs, die ondanks het wisselvallige weer een zeer gemoedelijke en gezellige schutterssfeer met zich meebracht en er veel sjpas onger de baum te zien en horen was. 

Zaterdagavond een volle tent tijdens hossa am samstag, waar zuid duitse en oostenrijkse klanken door Spaubeek en omgeving te horen was. Geweldig wat een ambiance in lederhosen en dirndl.

Zondag was dan het schuttersfeest, en trokken 20 schutterijen door de Spaubeekse straten en werden op de feestweide tal van wedstrijden gestreden onder de schutters. Enorm gelulk gehad met de weersomstandigheden, werd er tot in de late avond gekaveld en was het feestpaviljoen lang gevuld met feestende schutters en inwoners van Spaubeek.

klik hier voor de foto's