Nieuws

Schuttersfeest Stein

06 jul 2019

Zondag 30 juni was het de beurt aan St. Joseph Stein om het 2e bond schuttersfeest 2019 van de bond St. Gerardus te organiseren.

Met nummer 1 trok Schutterij St. Laurentius Spaubeek, als 1e het feestterrein binnen onder bijna tropische temperaturen......echter een briesje maakt het dragelijk. En vol trots trokken onze schutters door de straten van Meers en werd er deelgenomen aan de diverse wedstrijden.

De optochtroute werd ingekort ivm de hoge temperaturen, maar helaas lagen de meeste inwoners van Meers aan het zwembad, want er was weinig volk langs de optochtroute.

Feestweekend Sjpas in Sjpaubik

04 jun 2019

Het was van 17 tot en met 19 mei groot feest in Spaubeek. 400 jaor St. Laor....Sjpas in Sjpaubik.

Het kinderschuttersfeest was een daverend succes met 90 kinderen die deel hebben genomen aan de optocht en de wedstrijden op de feestweide.....vervolgens de receptie en limburgse avond, die druk bezocht werd en vele bezoekers mochten genieten van limburgse artiesten. Tijdens deze receptie is de schutterij begiftigd met de KONINKLIJKE EREPENNING t.g.v. haar 400 jarig jubileum.....een fantastische start van het feestweekend !!!

Koningsdag 2019

27 apr 2019

Koningsdag 2019 waren de weergoden de Spaubeekse kinderen, oranjecomité, gedecoreerden en verenigingen niet goed gezind. Al was het wel echt kwakkerteweer zoals dat vaak in Spaubeek gezegd wordt.

Door de regen werd de oranjestoet ingekort en begeleide de schutterij de kinderen naar cafĂ© 't Raodhoes waar de gedecoreerden klaarstonden en het oranjecomitĂ© voor de kinderen van allerlei spellen en attracties klaar had staan.

De felicitaties werden aan de gedecoreerden overgebracht door onze schutterij, speciaal voor de gedecoreerden van dit jaar:

Koningsvogelschieten

22 apr 2019

Maandag 22 april werd het traditioneel koningsvogelschieten gehouden, dit jaar op 2e paasdag.

 Allereerst werd de schuttersmis in de Heilige Laurentiuskerk bijgewoond en werden de overleden leden en ere-leden herdacht op het kerkhof waar de last post als eerbetoon werd gespeeld door klaroenblazer Frank Bouwens.

Wandeltocht

07 apr 2019

Zondag 7 april, trokken de schutters en ere-leden door de veldwegen rondom Spaubeek. Onder een stralende zon, werd er onder het genot van een natje en droogje gewandeld om warm te lopen voor het komend schuttersseizoen.