Nieuws

KNMO geeft groen licht hervatten repetities

21 jun 2020
Vanmiddag heeft het ministerie van Economische Zaken goedkeuring verleend aan het protocol voor het hervatten van de activiteiten voor muziekverenigingen (blazers).

Geen Laurentiusdag

20 jun 2020

Als gevolg van het Covid-19 virus zal er in september geen Laurentiusdag en Burgervogelschieten worden georganiseerd. Ook deze activiteit wordt verplaatst naar volgend jaar

Nog geen groen licht voor koren en blaasorkesten

30 mei 2020

Op 28 mei werd op de website van de OLS-Federatie het volgende vermeld
Koren en blaasorkesten mogen toch nog niet gaan repeteren met maximaal 30 personen. Minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCenW) heeft dat dinsdag bekendgemaakt.

Repeteren. Aanvankelijk gaf de cultuurminister nog aan dat het voor koren en muziekgezelschappen was toegestaan om vanaf 1 juni weer te repeteren, zolang de groep niet groter zou zijn dan dertig personen en er anderhalve meter afstand tussen de zangers en/of musici zou zijn.

Dodenherdenking

04 mei 2020

Op maandag 4 mei nam klaroenblazer Frank Bouwens deel aan de Dodenherdenking in de gemeente Beek. Hier speelde hij het signaal Taptoe. Ook in Spaubeek galmden de klanken van de trompet door de straten.  Frank bedankt voor deze bijdrage.

We kunnen spreken van een sjöt – down…….

06 apr 2020
Zoals jullie ondertussen van mij gewend zijn, ook nu weer een mail van mij met de laatste informatie en gevolgen van de maatregelen die zijn genomen in de strijd tegen Corona (COVID-19)